Make your own free website on Tripod.com
Tähkäpään Kullervo


virallinen nimi : Tähkäpään Kullervo
lempinimi : Kullervo, Ervo
rotu : Suomenhevonen
rek.nro: -
sukupuoli : ori

väri : liinahtava vaaleanrautias
merkit : piirto
säkäkorkeus : - [kasvaa vielä]
syntynyt : 20.10.2002 (joulukuussa 2v.)
koulutustaso : -

kasvattaja: Tähkäpään Ratsutila, Vilma
omistaja : Marjo
asuintalli: Ratsutila Purppura

(c) Marjo K.

(c) Marjo K.


(c) Marjo K.

Luonne, historia ja tulevaisuus


ÄRSYTTÄVÄ aasi, se oli ensimmäinen mielikuvani, kun kohtasin ensi kertaa Tähkäpään Kullervon. Luimivat korvat, muljahtelevat silmät, murrosikäisen oripojan uhmakas luonne.... Ei kovin hyvä ensivaikutelma :). Vilma tarjosi minulle tätä oripoikaa ruunantuskaani, sen olisi kuulemma saanut ruunata. Ajattelin, että sitten aikanaan ruunatessa rauhoittuu ja otin Kullervon Purppuraan. Noin viikon minä sitä kestin, kunnes Kullervon-ketale lähti maitojunalla takaisin Tähkäpäähän. Ja ah, sitä rauhaa ja hiljaisuutta, mikä Purppuraan laskeutui... Ensimmäinen yö pitkään aikaan, kun sain nukuttua kunnolla! Kului kaksi päivää. Minä mietin yömyöhään Kullervon kohtaloa, mitä jos se joutuisi huonoon kotiin, jossa kukaan ei ymmärtäisi sitä ja sen persoonallista luonnetta. Niin, kiukkuinen ja huonotapainen äkäpussi oli muuttunut jo mielessäni persoonalliseksi ja luonteikkaksi yksilöksi. Pari yötä vietin unetonna, ja kun tasan viikko oli kulunut Kullervon lähdöstä, soitin Vilmalle ja kysyin, vieläkö ori olisi kaupan. Ja olihan se.

NIIN saapui rasavilli-Ervo Purppuraan. Aluksi epäilin Vilman antaneen sille jonkinasteista rauhoittavaa, niin säyseäksi se oli muuttunut viikon aikana... Toki vähän yritettiin hyppiä pystyyn ja luimia uudelle omistajalle, mutta mitäpä rakastunut nainen huomaisi... Liinaharja oli sulattanut sydämeni ja olin myytyä naista!

ALKUHUUMAN jälkeen alkoi totinen työ Ervon parissa. Ensin oli opittava, että pystyyn ei hypitä, ei huvikseen, eikä muutenkaan. Vietin lähes kaiken ylijäävän ajan oripojan parissa ja tulokset alkoivat suureksi hämmästykseni näkyä jo todella pian. Kullervo ei enää näyki, hypi pystyyn eikä rynni karsinasta tai karsinaan. Tulisuutta ja tempperamenttia pojasta kyllä toki löytyy edelleen ja napakka sen kanssa saa olla, eikä sen maine Purppuran rasavillinä ole toki himmennyt.

MINUT Ervo on ottanut omaksi ihmisekseen. Minulle se ei pahemmin jaksa uhmailla ja aina salaa, kun kukaan ei ole näkemässä, rasavillini osoittaa rakkauttaan minulle koko orinsydämensä kyllyydestä. Minullekin tämä pikkumies on kasvanut todella läheiseksi ja rakkaaksi hyvin lyhyessä ajassa.

VIELÄ ei varsinaista ratsun koulusta ole aloitettu, vaikka hieman on jo kärryjen vetoa harjoiteltu ja juoksutettu liinassa. Koulu- vai estepainotteinen ratsu, sitä en vielä osaa sanoa, mutta lahjakas nuori hevonen Ervo on joka tapauksessa. Tulevaisuuteen kuuluu myös toivottavasti tammavieraita ;).

(c) Marjo K.

(c) Marjo K.