Make your own free website on Tripod.com
Myytävänä olevat hevoset

M.K Leijonamieli
varattu Miialle! 
 
Tämä on elämäsi tilaisuus, jos etsit itsellesi vanhempaa suomenhevosoria, jolta löytyy jo kisa- ja jälkeläisnäytöt ja hieno suku!
M.K Leijonamieli on ensimmäisiä kasvattejani niiltä ajoilta, kun vielä kasvatin M.K -etuliittellä. Pian syntymänsä jälkeen Jellona lähti Elinan luokse silloiseen Taikatuuleen. Taikatuulessa se sai muutamia jälkeläisiä ja kisasi myös jonkin verran, ennen kuin siirtyi Vilman omistukseen. Hiljalleen ori ajautui yhä vähäisemmälle käytölle, ja toukokuun alussa 2004 Jellona, tuo hurmaava musta ori saapui takaisin kasvattajansa luo. Leijonamieli oli kovin lihasköyhässä kunnossa ja aloimmekin laittaa vanhaa herrasmiestä uuteen uskoon. Ja vaikka Leijonan selkä ehkä olikin jo hieman painunut notkolle, niin pian ei mitään muita vanhuuden merkkejä Jellonasta nähnyt!
Suureksi ilokseni Leijonamielen rohkea ja vilpitön sydän oli säilynyt, vaikka kunto olikin hieman kateissa.Toinen asia, mikä luonteen lisäksi oli säilynyt ennallaan, on Jellonan mieskunto: Tamman näkeminen saa sen nuortumaan silmissä heti viisivuotiaaksi flirttailevaksi nuoreksi poikaseksi. Muutaman viikon Purppurassa oleiltuaan Jellona oli hurmannut kaikki tallin tammat upealla tanssahtelullaan tarhassa...
Valitettavasti Purppuran kapasiteettiin ei mahdu yhtään oria lisää ja raskain sydämin olemme nyt etsimässä Leijonamielelle viimeistä kotipaikkaa, jossa se saisi viettää eläkepäiviä, astua ehkä muutaman tamman ja kenties kilpailla jossakin helpossa koululuokassa vanhan vetreyden ylläpitämiseksi. Mikäli Jellona tuntuu hyvältä hepalta, en suostu sitä sinulle myymään. Mikäli se tuntuu sinusta maailman parhaalta pappahevoselta, voin jo harkita ;).
M.K Leijonamielen emä on Tempperamentti, nyt jo edesmennyt kantatammani. Temppu menestyi upeasti esteradoilla ja napsi myös muutaman SERTin näyttelyistä (myös kantakirjattiin kolmospalkinnolle). Sen jälkeläisnäytöstä mainittakoon esimerkiksi VIR MVA ChPurppuran Sisutar, joka on Tanja omistuksessa kerännyt mainetta ja mammonaa :).  Jellona isä sen sijaan on legendaarinen, myöskin jo kuollut ja kuopattu VIR MVA Ch E.N Tornado. Tornis menestyi kisoissa, periytti upeita jälkeläisiä ja oli luonteeltaan hurmaava herrasmies (sieltä Jellonakin on varmasti perinyt karismaansa).
M.K Leijonamielen jälkeläiset, jotka onnistuin jäljittämään: o. Kuujärven Leijonamieli, t. LS Liipotin (KTK-II), o. ONV Junkvertti
Kisatuloksiakin Jellonalla on, mutta en jaksanut niitä lähteä ympäri netti etsimään :/.

Purppuran Lumituuli
 
Lumppari on Purppuran ensimmäinen suomenpienhevoskasvatti ja se on ehkä osasyy siihen, miksi tammasta on tullut minulle oikea silmäterä... Olen erityisen tarkasti seurannut neidin vaiheita ja kun ensimmäinen omistaja sen pettymyksekseni hylkäsi, tuli Lumppari takaisin kasvattikotiinsa Purppuraan kesäkuun alussa 2004.
Hieman olin järkyttynyt Lumituulessa tapahtuneista muutoksista. Muistin sen lähteneneen Purppurasta iloisena, reippaana ja uteliaana varsaneitokaisena ja nyt se tuli takaisin arkana, pelokkaana ja säikkynä. Se kammosi kaikkea mahdollista: traktoreita, vesiletkuja, koiria, ampiaisia, äkkinäisiä liikkeitä, raippaa, kärryjä, hyönteissumutteita, satulointia, esteitä, tuulessa lentäviä lehtiä jne. Hitaasti ja kärsivällisesti aloimme totuttaa Lumpparia näihin pelottaviin objekteihin. Muutamassa viikossa edistyimme huimasti, vaikka tammalla on edelleen luontainen epäluottamus kaikkea uutta kohtaan.
Tavoitteena olisikin löytää Lumituulelle sellainen koti, jossa sen oikkuiluihin jaksettaisiin suhtautua kärsivällisesti ja sen pelokasta ja lapsekasta luonnetta ymmärrettäisiin. Uskoisin, että Lumpparilla on kuitenkin paljon annettavaa oikeanlaisen omistajan hoivissa: Kisailuun, siitokseen, elinikäiseen ystävyyteen. Jos onnistuu tamman luottamuksen saavuttamaan, saa samalla sen kaikenkattavan rakkauden ja uskollisuuden. Jos sinua kiinnostaa Lumituulen kaltainen kaunis neitokainen, ota yhteyttä :).
Kerrotaanpa lopuksi vielä hieman Lumpparin taustoista: Se syntyi 29.10.2003 rakastavan emänsä MH Tuulen Vireen hoiviin. Virkku on oikein näpsäkkä punarautias tamma, joka on niittänyt menestystä useiden lajien kisoista (este, koulu, kenttä). Virkku-tamma ei niinkään loista rakenteellisesti (muutama JS näyttelyistä) kuin hyvillä käyttöhevosen ominaisuuksillaan. Emänisä Tuhina sen sijaan on rakenteellisesti huippuluokkaa ja se onkin saavuttanut Ch-arvonimen. Ja rakenneominaisuuksia Lumpparille on periyttänyt myös hurmaava herrasmies, kimo suomenpienhevosori Huurteen Lumiturpa. Lumpulla on plakkarissa Ch-arvonimi, KTK-III -palkinto ja joitakin sijoituksia helpoista kisaluokista. Eli tiivistäen Purppuran Lumituulen suvussa yhdistyvät kaunis ja terve rakenne sekä hyvän käyttöhevosen ominaisuudet. Tervetuloa tutustumaan!
 

M.K Aikavaras
 
M.K Aikavaras, eli tuttavallisemmin Aika on kasvattini ajalta, jolloin Purppurasta ei vielä ollut tietoakaan. Sen emä Annina on kuitenkin yksi Purppura-kasvatukseni kivijaloista ja tukipylväistä, joten periaatteessa Aikavarkaankin voi laskea osaksi tallin pitkälinjaista jalostustyötä.
Kerrotaanpa hieman lisää Ajan taustoista. Orivarsa syntyi keskellä kauneinta kesää heinäkuun 10. päivä vuonna 2002. Kyseessä on siis jo hieman vanhemmanpuoleinen herra. Olin odottanut tätä varsaa erityisen innokkaasti, sillä sen Anninan ensimmäinen varsa Aurinko oli juuri päässyt koulutuksessa alkuun ja osottautunut erittäin lupaavaksi yksilöksi. Hienoja sisaruksia Aikavarkaalla onkin roppakaupalla myöhemmiltäkin ajoilta. Edesmenneen Anninan meriitteihin kuuluu upean jälkeläisten lisäksi myös VIR MVA Ch arvonimi ja kantakirjaus kolmannelle palkinnolle sekä kivoja sijoituksia este-ja koulukisoista. Aikavarkaan isä, MS Joonatan, on näpsäkkä ori, joka on menestynyt myös mukavasti kisoissa. Emme tiedä Joonan nykyistä olinpaikkaa, mutta tuossa yllä osoite _hyvin_vanhoille sivuille.
Ajan kasvettua se muutti Ghân omistukseen ja eleli onnellisena harrasteratsuna kisaillen helpoissa luokissa. Muutama mukava sijoituskin löytyy Aikavarkaan kilpailukirjasta. Liikkeiltään ori ei ole mitenkään loistokas, mutta toimii sitäkin paremmin esteillä. Näin vanhemmiten Ajan jalat ovat kuitenkin alkaneet hieman reistailla, ja herran rakastamaa estehyppelyä on jouduttu vähentämään. Tullessaan kesäkuun 2004 alussa takaisin kasvattajakotiinsa Aikavarkaalla todettiin myös siemenjohtimissa ahtauma, jonka vuoksi sen tiineyttämisaste oli laskenut huomattavasti. Hetken harkitsin Ajan ruunaamista. Koska Aika kuitenkin edelleen pystyi saamaan tammoja kantavaksi (yrityksiä tarvittiin vain hieman enemmän), päätettiin Aikavaras pitää oripoikana.
M.K Aikavarkaalla on muutamia näpsäköitä jälkeläisiä. Seuraavat pystyin netistä jäljittämään: ori Aurinkotuuli, tamma FNS Ajatar, ori Untamo.
Jaahas... Millainen on sitten koti jota Aikavarkaalle nyt etsin? Herralla on hyvällä tuurilla vielä monta hyvää elinvuotta jäljellä ja etsin sille nyt eläkekotia. Eläkkeen ei tarvitse tarkoittaa pelkkää makoilua ja tarhassa oleskelua, vaan suotavaa olisi, että Aika pääsisi vielä kisaamaan helppoihin luokkiin ja ehkäpä nautiskelemaan muutaman tammankin seurasta. Mahdollista on myös orin ruunaus ja sen jälkeen se voisi toimia seuralaisena muille hepsuille. Jos uskot pystyväsi tarjoamaan jotakin tämänsuuntaista M.K Aikavarkaalle, niin ota yhteyttä.

Purppuran Kuulento
varattu Vanulle!
 
Purppuran Kuulento on lyhyesti sanottuna huippujätkä! Kun mietin kaikkia kasvattejani kautta aikojen, niin Kuulento on kyllä ehdottomasti yksi hauskimmista varsoista, mitä Purppurassa on ollut... Ensimmäiset elinpäivänsä nuori oripoika vaikutti aivan normaalilta kevätvarsalta, vahvalta ja eloisalta. Mutta odottakaapa vain kun tämä Kuulento pääsi ensimmäistä kertaa ulkoilemaan: Yhden päivän aikana se karkasi tarhastaan kaksi kertaa, onnistui melkein teurastamaan yhden tallikissan kavioihinsa ja heitti hienon kuperkeikan liukkaalla nurmikolla pukkilaukkasession seurauksena... Kuulennon mielestä tavallinen varsanelämä, emän kyljessä kihnuttaminen ja varovaiset tutkimusretket siitä viiden metrin päähän, tuntui äärettömän tylsältä, joten poika järjesti itselleen ja meille tallin väelle  hieman actionia. Eikä pilke Kuulennon silmäkulmassa ole vieläkään sammunut, vaikka varsinaiset varsavuodet jo ovatkin ohitse. Jos olet huumorintajuton, hidasälyinen tai -liikkeinen, en voi suositella tätä herraa sinulle: Sen sijaan jos sinua viehättää aktiivinen, utelias ja hieman rasavilli suomenhevosen alku, niin ota ihmeessä yhteyttä ja tule tutustumaan tähän hurmaavaan nuoreen herraan!
Lopuksi lyhyesti faktaa Kuulennon taustoista: Sen emä on Aurinko, mukava ruunikko tammamme. Aurinko on jättänyt monia hienoja jälkeläisiä, joista yksi menestyneimmistä on makea VIR MVA Ch Purppuran Kuu-Ukko. Muutama muukin erittäin lupaava yksilö on kasvamassa uusien omistajiensa luona. Aurinko menestyi vielä kisatessaan tosi kivasti sekä esteissä, koulussa että kentässä.  Kisamenestystä on myös Kuulennon isällä Vennon Lennonilla. Sen väritys on myös ruunikko. Sen minkä Vennon Lennon häviää rakenteessaan näyttelykenttien konkareille, sen se voittaa sympaattisuudessaan ja erinomaisilla käyttöhevosen ominaisuuksillaan. Purppuran Kuulento on syntynyt 15.4.2004.